Uređenje doma

Reciklirajte stare staklenke i napravite dekoraciju koja će oduševiti sve biljkoljupce

10. siječnja 2021.

Trebate šarmantan poklon za nekog biljkoljupca? Ili možda vi volite biljke kao dekoraciju u svom okruženju? Što god da je u pitanju, ove staklenke sa sukulentima i kartonskim ptičicama na štapiću bit će pun pogodak. Naravno, pritom ćete i reciklirati jer ćete za ovu dekoraciju koristiti staklenke koje vam ostanu od namirnica.

Najprije na običnom papiru nacrtajte i izrežite oblik ptice. Zaguglajte malo “bird shape”, pa i ako niste vični crtanju ovo možete učiniti vrlo jednostavno.

Nakon toga svoju izrezanu ptičicu stavite na ono što želite da bude prednja strana vaše ptice. Kod mene su to vintage note koje sam svojedobno kupila na buvljaku, ali može biti i novinski papir ili neki drugi koji vam se sviđa. Olovkom opcrtajte oko oblika ptice, i izrežite je i iz drugog papira.

Sljedeći korak je da zalijepite svoju izreznu pticu na malo čvršći karton. Meni je poslužio onaj od zidnog kalendara. Kada se sve osuši, izrežite pticu s kartona. Zalijepite je sa stražnje strane na štapić za ražnjiće.

Od pik trake izrežite dva srca i zalijepite na staklenke prije bojanja.

Obojite potom staklenke u željenu boju, ja sam koristila akrilne i nanosila ih spužvicom, tapkajući, u dva sloja. Tako se neće vidjeti potezi kista kada se boja osuši. Pažljivo skinite srca od pik trake.

I za kraj, premažite sve nekim prozirnim zaštitnim premazom ili lakom, ispod ptice zavežite špagu kao dekoraciju, odrežite štapić prema veličini staklenke, posadite sukulente i upiknite svoju ptičicu. Dodajte pokoji kamenčić za dekoraciju i spreman je poklon koji će oduševiti svakoga. Ili ovu jednostavnu kreaciju naprosto stavite na svoju policu. 🙂