Ideja mjeseca

Kreativnost u doba korone: Neodoljivi šeširići magneti od plastičnih čepova i kartona

5. travnja 2020.

S obzirom da posljednje dane (i tjedne) provodimo kod kuće, idealno je vrijeme da u sebi probudimo kreativnost i damo pokoji trenutak u danu tim malim, pozitivnim stvarima. Pa evo, s malo kartona, plastičnih čepova, ljepila i konca, možete napraviti preslatke šeširiće magnete – idealne da kada sve ovo prođe, ponesete to kao poklon prijateljici ili nekoj članici obitelji.

Ovakve sam šeširiće vidjela neki dan u jednoj od grupa na Fejsu, pa sam se odmah i sama bacila na izradu, da bih vam prenijela ideju, jer doista je riječ o nečemu što može napraviti svatko, toliko je jednostavno, a pritom ćete raditi i ono iznimno važno – reciklirati!

Dakle, pripremite plastične čepove od Cole, Fante, mineralne ili bilo čega sličnog. Od kartona izrežite pravilne krugove (pomozite si, primjerice, čepom od manje staklenke čiji ćete oblik opcrtavati po kartonu, ili nečim sličnim), ali pazite da je veličina kruga srazmjerna veličini čepa, da nije ni prevelik, ni premali. Potom zalijepite čep u sredinu kartona.

Pričekajte da se sve dobro osuši, pa pripremite deblji konac u boji, jednobojni, ako nemate drugog, ili neku špagu. Premažite potom svoj budući šešir kompletno ljepilom. Ja sam koristila obično, bijelo hobi ljepilo iz Tedija.

Krenite s motanjem konca od sredine čepa, i tako okolo naokolo, dok ne pokrijete kompletan šeširić i njegov rub. Pustite da se sve dobro osuši.

Budući da nisam imala debljeg konca u boji, ja sam dva šeširića, narančasti i zeleni, obojala kistom, razvodnjenim akrilnim bojama. Onaj od špage sam ostavila u izvornoj varijanti. I na kraju sam na svaki šeširić zalijepila mašnicu (imala sam gotove, ali možete ih i sami napraviti od neke trake) i sa stražnje strane magnetić (ima ih za kupiti u svim hobi trgovinama i jeftini su). Eto, nisu li neodoljivi?