Ideja mjeseca

Jesen u domu: Napravite atraktivne mini bundeve od tkanine i role toalet papira

30. listopada 2019.

Bablje ljeto je i službeno gotovo, čekamo sezonu grijanja (drva su spremna), a do tada se svi pomalo bavimo jesenskim dekoracijama. Osobno sam veliki ljubitelj jeseni, ne volim ljetne vrućine, i u stanju sam satima buljiti u jesenske boje, onako, bez riječi… 🙂 🙂

Možda ste naletjeli u zadnje vrijeme na fotke zgodnih, malih platnenih bundeva koje vrlo jednostavno možete napraviti kod kuće i njima dekorirati svoj dom. Mogu se raditi od ostataka stare tkanine, rukava starih platnenih vesti i svega sličnog što vam dođe pod ruku. U nekim ćete tutorijalima naći varijantu da bundeve treba puniti onim sintetičkim punjenjem koje je obično u plišanim igračkama, no da ne morate to kupovati, evo puno jednostavnije Lucky Home ideje kako bundevu napraviti s onim što sigurno imate kod kuće, a to je rola toalet papira. 🙂

Izrežite tkaninu koju želite u dimenziji otprilike 46×46 cm. Tkanina mora biti malo mekša, dovoljno podatna. Ja sam, naime, pokušala isprav ovo napraviti s komadom jutene vreće od kave, ali nije išlo jer je predebela i prečvrsta. Potom dio role toalet papira odmotajte, i ponovno zamotajte onako ovlaš, da dobijete jedan mekani i okrugli oblik. Ja sam dodatno omotala još malo papirnatih ručnika. Pa sve stavite na sredinu tkanine.

Potom krajeve tkanine po redu gurajte u rupu u sredini role, lijepo, da ništa ne visi i da već dobijete neki konačni oblik.

Od neke grane drveta odrežite komad od nekoliko centimetara i gurnite ga u sredinu role, odnosno, bundeve. S njim ćete još dodatno učvrstiti tkaninu, a on će na kraju zapravo biti peteljka bundeve. Uzmite špagu, i omatajte bundevu onako uzduž i poprijeko da dobijete njezin klasični oblik, a komadić grane u sredini poslužit će vam za učvršćivanje špage.

I na kraju oko komadića grane zavežite malo zelene čvršće tkanine koja će biti list bundeve. I to je to! Spremne su! 🙂