Uređenje doma

Pločice s vintage motivima totalni su hit, a ovdje je mali vodič gdje ih kod nas kupiti

27. prosinca 2018.

Veliki sam ljubitelj podnih i zidnih pločica s vintage motivima. Onakvih kakve su krasile, primjerice, talijanske i francuske domove na kraju 19. i početku 20. stoljeća. Što se tiče trendova za nadolazeću 2019. godinu, prema pisanju Elle Decora upravo će takve pločice biti totalni hit, osobito u kupaonicama. Tu se, među ostalim, ubrajaju one kakve vežemo i uz stare mediteranske kuće, ali, naravno, u svakom smislu prilagođene modernim standardima. Jednako tako, ideja je da pločice ovakvog tipa stavljate u suvremeni interijer, i da se, zapravo, na vrlo zanimljiv način nadopune s modernim detaljima.

Elle Decor

Okej, uvod o trendu o kojem je pisao Elle Decor bio je samo zato da vidite da i oni ističu ljepotu ovih pločica, a da biste ih voljeli zaista ne morate slijediti nikakve trendove. S obzirom da smo nedavno uređivali svoj stan u našoj kući u Istri koju gradimo već neko vrijeme (ne pitajte, tome nikad kraja 🙂 ), i s obzirom da na kući i oko kuće ima još jako puno posla, morali smo kombinirati racionalizaciju troškova sa željom da stan uredimo onako za svoju dušu. Već na samom početku sam bila odlučila da ću vintage pločice sigurno staviti negdje, naći makar jednu malu površinu da si ispunim tu želju i gušt. Jer dobra vijest je da ih ima sve više trgovina u Hrvatskoj, a mrvicu lošija je da im cijena zna biti kao kvadrat dobrog parketa. Tako sam si na kraju priuštila nekoliko kvadrata dugo željenih pločica koje smo stavili u hodnik, kupili smo ih u trgovini Feroterm, a koštale su 190 kuna po kvadratu. Evo jedne fotkice iz našeg hodnika:

Ako imate slične želje i ako odlučite dio svog interijera ukrasiti vintage pločicama, složila sam mali popis trgovina i pločica s retro dezenima koje imaju u ponudi, a svaki naziv trgovine vas vodi na link s konkretnim pločicama koje sam ovdje izdvojila. Neki imaju i više modela pločica ovog tipa, pa pročačkajte još malo po njihovim stranicama kako biste našli baš ono što vam treba.

FEROTERM

Model se zove Peronda, one su i na naslovnoj fotki. Jedan od Peronda modela je i u mom hodniku. Meni su jednostavno divne. Dimenzija im je 45×45 cm, a cijena 189,99 kuna po kvadratu.

Feroterm

 

KERAMIKA MODUS

Njihove fantastične pločice hrvatska su proizvodnja, a mogle bi bez problema krasiti bilo koji europski top katalog o dizajnu interijera. Link vas vodi na cijeli katalog Keramike Modus, a na fotki sam izdvojila pločice Cement Fortezza Decor, dimenzija 25×60 cm.

Keramika Modus

 

BAUHAUS

(za linkove kliknite na naziv pločice)

Podna pločica Vintage, izrađena od kvalitetnog porculana, dimenzija je 25×25 cm, cijena 129,90 kn po kvadratu.

Bauhaus

Podna pločica Heritage, također izrađena od finog porculana, dimenzija 25×25 cm, cijena 129,90 kn po kvadratu.

Bauhaus

FRIDA MIJIĆ

U prodaji im je fenomenalna linija pločica naziva Imola Riverside. Nažalost, nisam našla dimenzije i cijenu, ali izdvojila sam:

Imola Riverside 5

Frida Mijić

Imola Riverside 8

Frida Mijić

ENMON

Imaju vrlo zanimljive pločice naziva Dekor Indiana Brown P1, dimenzija im je 25×40 cm, a cijena stvarno odlična – 63,75 kuna po kvadratu.

Enmon

PEVEC

Predivne pločice Geotiles Vintage Negro koštaju 187,19 kuna po kvadratu. Na Pevecovim stranicama nema dimenzija, ali na službenim stranicama Geotilesa stoji da su 60×60 cm.

Pevec

KIMI COMMERCE

Ovo je stvarno nešto posebno – Appianijeva linija Memorie su mozaik pločice koje tvore vintage dezene, a sobzirom da su sastavljene od malih pločica djeluju živo i razigrano.

Ovo je pločica Memoria Luce, dimenzija 30×30 cm. Cijene nema na stranicama, a link vas vodi na cijeli katalog u pdf-u, pa uživajte i proučavajte.

Kimi Commerce

ABC INTERIJER

Porcenalosa Antique Silver pločica dimenzija 59,6×59,6 cm, cijenu nisam vidjela na stranici.

ABC Interijer

IDEJA INTERIJERI

Zidna pločica Maiolica Vintage, dimenzije 25×50 cm, cijena nije vidljiva.

Ideja Interijeri